Prikupljanje, obrada i sigurnost ličnih podataka (Zaštita i prikupljanje ličnih podataka)

Photobox.ba, obrt za usluge, vlasnik Ammar Omeradžić brine o zaštiti vaše privatnosti u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima. Lične podatke koje ostavite koristimo da Vas kontaktiramo ili da se raspitamo o proizvodu u najboljoj namjeri i u svrhu za koju ste ostavili svoje podatke. Privatne podatke koje ostavljate kako biste nas kontaktirali i raspitivali o nama Photobox.ba, obrt za usluge, vl. Ammar Omeradžić ne dijeli s trećim licima.

Photobox.ba, obrt za usluge, vl. Ammar Omeradžić se obvezuje, u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (GDPR), pružiti zaštitu ličnim podacima kupaca, tako da prikuplja samo potrebne, osnovne podatke o kupcima koji su neophodni za ispunjenje ugovora. Photobox.ba, obrt za usluge, vl. Ammar Omeradžić ne prikuplja promotivnu, neželjenu i sl. elektronsku poštu, osim one koja se odnosi na narudžbu, niti prikuplja evidenciju adresa za slanje iste. Za poštivanje principa zaštite privatnosti odgovorni su svi zaposleni u Photobox.ba obrtu, uslužnom obrtu, vlasnik Ammar Omeradžić i poslovni partneri.

Na našim stranicama koristimo Googleov alat za analizu prometa i statističku analizu navika posjetitelja kako bismo našim posjetiteljima mogli isporučiti najkvalitetniji sadržaj. Pri tome se mogu prikupljati tehnički podaci kao što su tip uređaja koji koristite i operativni sistem, lokacija IP adrese sa koje pristupate stranicama, pretraživač i slični podaci. Takvi podaci se prosljeđuju trećoj strani – Google Inc. i molimo pogledajte njihovu politiku privatnosti za više informacija. Politika privatnosti Google Inc dostupni su na: https://marketingplatform.google.com/about/analytics/

Menadžer obrade podataka

Photobox.ba, obrt za usluge, vl Ammar Omeradžić je voditelj obrade ličnih podataka web stranice www.photobox.ba.
Politika privatnosti se odnosi na sve lične podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, direktno ili preko naših partnera. Lični podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičko lice čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, direktno ili indirektno. Obrada podataka je svaka radnja koja se vrši na ličnim podacima, kao što je prikupljanje, skladištenje, korištenje, pregled i prijenos ličnih podataka. Ova politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podaci su podaci koji se ne mogu povezati s određenim fizičkim licem.

Koju vrstu ličnih podataka prikupljamo

Sljedeće podatke prikupljamo u poslovne svrhe (ispunjenje ugovora):

  • Ime i prezime primaoca
  • Adresa e-pošte primaoca
  • OIB primaoca
  • Adresa za dostavu foto kabine primaoca

U koju svrhu se podaci koriste?

Prikupljeni podaci se koriste za izvršenje ugovora, izdavanje računa i kontaktiranje primaoca ili kupca, vezano za izvršenje ugovora.
Podatke ne koristimo u druge svrhe, odnosno ne šaljemo biltene, ne obrađujemo podatke u bilo koju drugu svrhu, niti ih prenosimo trećoj strani na obradu, osim partnerima za izvršenje ugovora, tj. isporuku naručenih proizvoda, te putem usluga (e-mail i hosting usluge) koje koristimo samo u svrhu izvršenja ugovora.

Photobox.ba, obrt za usluge, vlasnik Ammar Omeradžić se obavezuje da će trajno izbrisati poslane fotografije nakon što je pošiljka isporučena. Photobox.ba, obrt za usluge, vl. Ammar Omeradžić nema pravo na korištenje fotografija osim ako je od kupca zatražio dozvolu i kupac mu je poslao pismenu dozvolu.

Izuzetno otkrivanje ličnih podataka

U slučaju zakonskih odredbi ili kada to od nas zatraži nadležni organ BiH (policija, sud, inspekcija i dr.), podaci će biti proslijeđeni podnosiocu zahtjeva.

Copyright

Strogo je zabranjeno objavljivanje, kopiranje, povezivanje, distribucija, reklama
iskorištavanje preuzetog materijala (tekstova, slika, logotipa itd.) ili bilo koje druge izmjene ove web stranice ili sadržaja sa društvenih mreža bez izričitog pismenog dopuštenja Photobox.ba, obrt za usluge, vl. Ammar Omeradžić. Sve fotografije i video zapisi su vlasništvo Photobox.ba, obrta za usluge, vlasnika Ammara Omeradžića. Sve fotografije i video zapisi koje je napravio ili snimio Photobooth Photobox.ba, obrt za usluge, vl. Ammar Omeradžić, dostavljaju se klijentu nakon ili za vrijeme događaja. Klijent ima pravo koristiti materijale, ali ne i dijeliti ih sa trećim licima bez dozvole Photobox.ba, obrt za usluge, vl. Ammar Omeradžić. Ukoliko treće lice želi koristiti materijale, u zavisnosti od dogovora i odobrenja sa Photobox.ba, pravo ima uslužni biznis, vlasnik Ammar Omeradžić. Photobox.ba, obrt za usluge, vl Ammar Omeradžić ovo ne odobrava, imaju pravo tražiti novčanu naknadu od trećeg lica.

Kršenje ove zabrane dovodi do povrede prava intelektualne svojine i može dovesti do pokretanja nekoliko vrsta sudskih postupaka.

Media

Izjava o suglasnosti za korištenje fotografija

Kao korisnik, uz samostalno odabranu i slobodno odlučenu rezervaciju, saglasni ste da se snimljene fotografije Photobox.ba, obrt za usluge, vl. Ammar Omeradžić mogu koristiti u sljedeće svrhe:

  • Prezentacija na početnoj stranici photobox.ba
  • Prezentacija na svim kanalima društvenih mreža
  • Prosleđivanje poslovnim partnerima 

Prava na sliku

Kupac ima pravo koristiti nastale fotografije, bez vremenskih, lokacijskih ili sadržajnih ograničenja, u izmijenjenom i nepromijenjenom obliku u privatne svrhe, kao I u nekomercijalne svrhe (samopromocija npr. Internet, društvenih mreža, itd.) u nepromijenjenom obliku kao štampani ili u digitalnom obliku za korištenje bilo kojeg medija.

Photobox.ba, obrt za usluge, vl. Ammar Omeradžić ima pravo na neograničeno korištenje, čuvanje i iskorištavanje slika za bilo koje vrijeme i mjesto, kao i u nekomercijalne i komercijalne svrhe u izmijenjenom i nepromijenjenom obliku kao štampanom ili digitalnom obliku u bilo kojem mediju (internet, novine, itd.) objavljivati, distribuirati ili izlagati.

Photobox.ba, obrt za usluge, vl. Ammar Omeradžić uvjerava da promjene na slici služe za poboljšanje kvaliteta. Fotografije se mogu uređivati i mijenjati sve dok to ne utiče na situaciju na slici. Korisnik može opozvati ovu izjavu o pristanku u bilo koje vrijeme ili prije zakazivanja termina.

Copyright 2023 – Photobox.ba, obrt za usluge, vl. Ammar Omeradžić

Rezervišite svoj photobooth i dodajte čaroliju svakom događaju